تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri


ایجاد پارتیشن امن و رمز دار بر روی USB درایوها

امروزه فلش مموری ها و به طور کلی USB درایوها به یکی از معمول ترین و اصلی ترین وسایل الکترونیکی تبدیل شده اند و بیشتر افراد از آن ها استفاده می کنند. با افزایش این وسایل، بحث امنیت نیز اهمیت یافت زیرا با گم شدن و یا دزدیده شدن این حافظه ها، اطلاعات در خطر می افتد. همچنین در بیشتر این حافظه ها اطلاعات قابل بازیافت هستند و این خود می تواند باعث افزایش نگرانی ها شود.
Rohos Mini Drive یک نرم افزار قابل حمل در رابطه با امنیت اطلاعات می باشد که می تواند برای حافظه قابل حمل شما یک پارتیشن نامرئی و کاملا امن ایجاد کند تا با خیال راحت اطلاعات خود را حمل کنید. تمامی اطلاعات درون این پارتیشن برای افراد غیر قابل دسترس است و فقط از طریق رمز عبور می توان آن ها را مشاهده کرد.
شما می توانید با اجرای این برنامه خیلی سریع و راحت یک پارتیشن امن ایجاد کنید و اطلاعات خود (هرگونه اطلاعات) را در آن ذخیره کنید. سپس پارتیشن با استفاده از الگوریتم مخصوص برنامه (AES 256 bit key) محافظت می شود. اندازه پارتیشن امن قابل تغییر است. مثلا اگر نیمی از اندازه حافظه را به پارتیشن امن خود اختصاص دهید، دو پارتیشن ایجاد می شود که یکی حافظه معمولی شماست و دیگری پارتیشن امن شماست که نام آن نیز توسط خود برنامه قابل تغییر است.
هنگامی که شما USB درایو خود را به یک پورت USB متصل می کنید، ابتدا فقط یک درایو دیده می شود. و پس از اینکه شما پارتیشن امن خود را با استفاده از رمز عبور بازگشایی کردید، درایو دیگری ظاهر می شود که همان درایو امن شماست.
اما یکی از نقاط ضعف این برنامه این است که فقط تا یک گیگابایت می تواند پارتیشن امن ایجاد کند و بیشتر از آن را پشتیبانی نمی کند. اما به طور کلی این برنامه برای افرادی که اطلاعات حساسی جابجا می کنند، می تواند بسیار چاره ساز باشد.

سه ابزار متفاوت برای سودمندتر کردن USB Drive ها

امروزه USB Drive ها در همه جا موجود است و هر کسی یکی از این ابزارها را دارد. اما سوال اصلی این است که برای چه استفاده می کنید؟ برای ذخیره سازی؟ فقط همین؟ در ادامه قصد داریم تا سه ابزار بسیار مفید و کاربردی برای فلش مموری ها را معرفی کنیم.

USB Safeguard

    همیشه در مورد حفاظت اطلاعات در مقابل دزدی ها و سوء استفاده ها بحث هایی بوده است و اهمیت آن ها بر همگان آشکار است. پنهان کردن و رمز دار کردن درست اطلاعات، یکی از بهترین روش ها برای جلوگیری از این خراب کاری های است. برنامه USB Safeguard یکی از بهترین ها در این زمینه است. سیستم رمز گذاری این برنامه بر طبق سیستم AES 256 می باشد که امنیت اطلاعات شما را تضمین می کند. تنها کاری که برای نصب این برنامه بر روی فلش مموری خود دارید، این است که فایل قابل اجرا را از سایت اصلی برنامه، دریافت کنید و آن را بر روی USB Drive کپی کرده و رمز عبور خود را تعریف نمایید. نکته قابل ذکر در این جا این است که باید به یاد داشته باشید که مقدار کمی از فضای فلش مموری خود را برای فایل های اصلی خود برنامه باید اختصاص دهید و آن ها را هیچ گاه حذف نکنید.

    

برنامه این اختیار را به شما می دهد که به جای رمزگذاری تمام فایل های فلش مموری، تنها فایل ها و محتوای دلخواه خود را رمز گذاری کنید. همچنین می توانید رمز عبور را در یک فایل جداگانه ذخیره کنید تا در زمان فراموشی رمز، از آن استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که در صورت فراموشی رمز عبور، اطلاعات به هیچ وجه قابل بازیابی نیست!

پس از رمز گذاری فایل ها، برنامه به شما اجازه می دهد تا در صورت تمایل، فایل های اصلی و رمزگذاری نشده خام را در جای دیگر کپی و یا به اشتراک بگذارید.

 

USB Agent

    این برنامه جالب کاربر را قارد می سازد تا برنامه های دلخواه را پس از اتصال فلش مموری به رایانه، باز نماید و یا Batch file های از پیش تعریف شده را اجرا کند. به طور مثال می توانید تعیین کنید که پس از اتصال، مرورگر اینترنت باز شود و به سایت های مختلف بروید. قابلیت برتر این برنامه این است که می توانید یک یا چند batch file را اجرا نمایید. همان طور که می دانید این نوع فایل ها، قدرت بسیار زیادی دارند و می توان کارهایی عجیب توسط آن ها انجام داد.

این برنامه به کمی تنظیمات احتیاج دارد و لازم است که شما فایلی با نام “usbagent.inf” شامل محتویات زیر ایجاد کنید:

[usb agent]
ON =
OFF =

برنامه هایی که در جلوی آن ها گزینه ON قرار دارد به هنگام اتصال، اجرا می شوند و گزینه OFF برنامه های انتخابی در جلوی آن را به هنگام قطع فلش مموری، می بندد.

توضیحاتی در مورد حافظه فلش

حافظه های الکترونیکی با اهداف متفاوت و به اشکال گوناگون تاکنون طراحی و عرضه شده اند.برای آنکه از نوع و مشخصات آنها بدانید و انتخاب صحیحی داشته باشید ، این مقاله را مطالعه فرمایید

حافظه های الکترونیکی با اهداف متفاوت و به اشکال گوناگون تاکنون طراحی و عرضه شده اند. حافظه فلش ، یک نمونه از حافظه های الکترونیکی بوده که برای ذخیره سازی آسان و سریع اطلاعات در دستگاههائی نظیر : دوربین های دیجیتال ، کنسول بازیهای کامپیوتری و ... استفاده می گردد. حافظه فلش اغلب مشابه یک هارد استفاده می گردد تا حافظه اصلی .

در تجهیزات زیر از حافظه فلش استفاده می گردد :

تراشه BIOS موجود در کامپیوتر
CompactFlash که در دوربین های دیجیتال استفاده می گردد .
SmartMedia که اغلب در دوربین های دیجیتال استفاده می گردد
Memory Stick که اغلب در دوربین های دیجیتال استفاده می گردد .
کارت های حافظه PCMCIA نوع I و II
کارت های حافظه برای کنسول های بازیهای ویدئویی


مبانی حافظه فلش

حافظه فلاش یک نوع خاص از تراشه های EEPROM است . حافظه فوق شامل شبکه ای مشتمل بر سطر و ستون است . در محل تقاطع هر سطر و یا ستون از دو ترانزیستور استفاده می گردد. دو ترانزیستور فوق توسط یک لایه نازک اکسید از یکدیگر جدا شده اند. یکی از ترانزیستورها Floating gate و دیگری Control gate خواهد بود. Floatino gate صرفا" به سطر (WordLine) متصل است . تا زمانیکه لینک فوق وجود داشته باشد در سلول مربوطه مقدار یک ذخیره خواهد بود. بمنظور تغییر مقدار یک به صفر از فرآیندی با نام Fowler-Nordheim tunneling استفاده می گردد. از Tunneling بمنظور تغییر محل الکترون ها در Floating gate استفاد می شود. یک شارژ الکتریکی حدود ۱۰ تا ۱۳ ولت به floating gate داده می شود. شارژ از ستون شروع ( bitline) و سپس به floating gate خواهد رسید .در نهایت شارژ فوق تخلیه می گردد( زمین ) .شارژ فوق باعث می گردد که ترانزیستور floating gate مشابه یک "پخش کننده الکترون " رفتار نماید . الکترون های مازاد فشرده شده و در سمت دیگر لایه اکسید به دام افتاد و یک شارژ منفی را باعث می گردند. الکترون های شارژ شده منفی ، بعنوان یک صفحه عایق بین control gate و floating gate رفتار می نمایند.دستگاه خاصی با نام Cell sensor سطح شارژ پاس داده شده به floating gate را مونیتور خواهد کرد. در صورتیکه جریان گیت بیشتر از ۵۰ درصد شارژ باشد ، در اینصورت مقدار یک را دارا خواهد بود.زمانیکه شارژ پاس داده شده از ۵۰ درصد آستانه عدول نموده مقدار به صفر تغییر پیدا خواهد کرد.یک تراشه EEPROM دارای گیت هائی است که تمام آنها باز بوده و هر سلول آن مقدار یک را دارا است.در این نوع حافظه ها ( فلش) ، بمنظور حذف از مدارات پیش بینی شده در زمان طراحی ( بکمک ایجاد یک میدان الکتریکی) استفاده می گردد. در این حالت می توان تمام و یا بخش های خاصی از تراشه را که " بلاک " نامیده می شوند، را حذف کرد.این نوع حافظه نسبت به حافظه های EEPROM سریعتر است ، چون داده ها از طریق بلاک هائی که معمولا" ۵۱۲ بایت می باشند ( به جای یک بایت در هر لحظه ) نوشته می گردند.

کارت های حافظه فلش

تراشه BIOS در کامپیوتر، متداولترین نوع حافظه فلش است . کارت های SmartMedia و ComapctFlash نیز نمونه های دیگری از حافظه های فلش بوده که اخیرا" متداول شده اند. از کارت های فوق بعنوان "فیلم های الکترونیکی" در دوربین های دیجیتال، استفاده می گردد .کارتهای حافظه برای بازیهای کامپیوتری نظیر Sega و PlayStation نمونه های دیگری از حافظه های فلش می باشند. استفاده از حافظه فلش نسبت به هارد دارای مزایای زیر است :
حافظه های فلش نویز پذیر نمی باشند.
سرعت دستیابی به حافظه های فلش بالا است .
حافظه های فلش دارای اندازه کوچک هستند.
حافظه فلش دارای عناصر قابل حرکت ( نظیر هارد ) نمی باشند.
قیمت حافظه های فلش نسبت به هارد بیشتر است
 .
راهنمایی خرید رایانه شخصی-بخش 2
 

مادربرد:

خوب در قسمت 2 مطلبم به بررسی قسمتهای مهم مادربرد که باید باآنها آشنایی داشته باشیم یک سری اطلاعات مختصر و مفید رو بیان می کنم امیدوارم مفید باشند.همانطور که در تصویرسمت راست مشخص شده است.20 قسمتی که ما باید آنها را در مادر بردها  بشناسیم و اطلاعات اصلی و صحیح را از آنجا  کسب کنیم در تصویر مشخص شده است.که به ترتیب شماره عبارتند از:

1)CPU Socket:محلی است که پردازنده در آن محل نصب می شود وبسته به نوع پردازندهای پشتیبانی شده توسط  شرکت سازنده مادر برد متفاوت است .تفاوت آن در تعداد پایه های پردازنده که می تواند(775،1156،1366)پایه ای(پینی) باشد که اولی (از سمت چپ به راست)مربوط به پردازنده های Core 2Due و اغلب سری پردازندهای Quad-Core می باشند و دو سری بعد مربوط به پردازندهای نسل جدید Core-i5/i7 می باشند.این قسمت جزئ حساس ترین نقاط مادربرد می باشند.

3&2)Southbridge/Chipset Northbridge:یکی از دو تراشه (پلهای) که مسئول کنترل مدارات داخلی مادر برد هستند که در مادر بردهای کنونی فقط پل شمالی این تراشه وجود دارد و بسته به نوع پردازنده باید انتخاب شود.یعنی:

intel——————>intel

AMD—————->AMD

5&4)محل قرار گرفتن رم ها باتوجه به شماره بایوس های پشتیبانی شده توسط شرکت سازنده رم ومادربرد که می توانند 800و1166و1333 باشد.

6&7&8:محل قرار دادن کابلهای هارد دیسک و فلاپی درایو ها و بطور کلی (کابلهای موازی Parallel Cable)) هستند که به مرور زمان از سیستم های تشکیل دهنده مادربردها حذف شدن،و SATAوeSATA ها جایگزین آن شدند.

شماره های های 9 الی 11 مربوط به محل قرار گرفتن مودم و بقیه کارتهای جانبی از جمله کارت گرافیک هستند.وعلاوه بر آن شماره های 12 الی 14 کانکترها یا واصلهای سیمهای پاور به مادربرد برای تامین برق کارتها و درایو ها متصل به مادربرد می باشد.

شماره های 17 و 18 مربوط به مشخصات قرار داده شده(Onboard) از جمله کارت صدا وشبکه هستند که توسط شرکت سازنده بر روی مادربرد نصب شده اند.

شماره 20:مربوط به باتری تعبیه شده در مادربرد است که تنظیمات اصلی مادربرد،تاریخ و ساعت بر روی آن نصب شده که این قسمت هم بر روی مادربردها جدید دچار تغییرات شده است.

<لازم به تذکر است( تصویر سمت راست )مر بوط به مادربردهای قدیمی است ولی اطلاعات داده شده قابل استفاده در بدست آوردن مشخصات مادربردهای جدید (تصویر سمت چپ)نیز هست.>.

منابع:www.gigabyte.com

http://www.tomshardware.com/reviews/beginners-guide-motherboard-selection,1289-2.html
DVD

DVD-ROM ها مدتي است كه  وارد عرصه رقابت شده اند وبا امكانات بيشتر و با سازگاري با انواع بافت CD و قابليت خواندن DVD   بازار CD-ROM ها را در دست مي گيرند ديگر كمتر شركت معتبري را مي توان يافت كه CD-ROM توليد كند بنابراين در زمان خريد CD-ROM خوب فكر كنيد.

يك DVD با قابليت ذخيره سازي 17 گيگا بايت (در انواع دو لايه و دو رويه ) ظرفيتي برابر 26 CD معمولي 665 مگابايتي دارد. اطلاعات روي DVD  مانند CD روي يك شيار( پيت ) حلزوني رايت مي شود.هر چه طول پيت كوچكتر و قطاع فشرده تر باشد ظرفيت بيشتر است (حداقل طول پيت روي DVD برابر 4/0 ميكرو متر و رويCD برابر 9/0ميكرومتر است فاصله قطاعها روي DVD برابر 74/0 ميكرو متر و روي CD برابر6/1ميكرومتر است.)

درDVD به همين ترتيب طول موج پرتو ليزر از 780 نانو به 650 تا 635 نانومتر كاهش پيدا كرده مي توان گفت كه سرعت خواندن ديسك گردانهاي DVD  از ديسك گردانهاي CD  بيشتر است.مثلاً سرعت يكي از مدلهاي توشيبا بدون سر و صداي عجيب و غريب به 26 مي رسد.

ديسك گردانهاي DVD-ROM كنوني متعلق به نسل سوم هستند و مي توان آتها را بدون هيچ مشكلي تحت ويندوز نصب كرد. اين دستگاهها DVD را با سرعت 4X يا 5X مي خوانند. سرعت خواندن CD  در آنها به 24X تا 32X مي رسد .

جايگزين شدن دستگاههاي نسل سوم با نسل دوم كارايي را تا حد زيادي بالا مي برد. آهنگ انتقال داده در محصولات نسل دوم 2700 كيلو بايت بر ثانيه است در حاليكه در محصولات جديد به 6000 كيلو بايت بر ثانيه مي رسد.

همين وضعيت در خواندن CD نيز صادق است: سرعت خواندن در مدلهاي نسل دومي 10 تا 12 برابر است در حاليكه در محصولات جديد به 6 برابر رسيده اكثريت ديسك گردانهاي DVD از نظر ربع خطا ضعف دارند.

آهنگ انتقال داده در ديسك گردانهاي مربوط به نسل سوم حداكثر 6 مگابايت بر ثانيه است بنابراين يك رابط E-IDE با آهنك انتقال خداكثر 16 مگابايت بر ثانيه براي اتصال آنها كافي است البته برخي توليد كنندگان اين دستگاهها رابا رابط SCSI ساخته اند.

به اين نكات توجه داشته باشيد:

·        به كيفت مكانيزم تصحيح خطا اهميت دهيد. با خوب بودن ا ين مكانيزم برخي خطاهاي ناشي از خراشهاي سطح ديسك و لكه هايي چون اثر انگشت تصحيح ميشوند چنين چيزي از چند كيلو بايت سرعت بيشتر بهتر است.

·        به ميزان تجملي كه نياز داريد فكر كنيد برخي كليدها كه براي ساده سازي پخش CDهاي صوتي در نظر گرفته شده اند فقط روي گروهي از ديسك گردانها وجود دارد.

·        چيزهايي كه همراه باد يسك گردان عرضه مي شود بسته به مارك آن تفاوت دارد ولي معمولاً يك دفترچه راهنما چند پيچ براي نصب و كابلهاي داده و صوتي همراه ديسك گردان وجود دارد.

·        بر سازگاري دستگاه تاكيد داشته باشيد براي اطمينان از آينده سازگاري با بافتهاي قبلي CD و سيستمهاي مختلف فايل را بايد به عنوان  پيش فرض در نظر داشته باشيد.ديسك گردانهاي كنوني از نسل سوم از اطمينان خوبي برخوردارند.
 


|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
موضوعات مرتبط: ▼ مقالات عمومی سخت افزار , ,

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آخرین مطالب

/
از این که به وبلاگ من سر زدید خیلی خیلی ممنونم باتشکر حمیدرضاخوری